Expositie met bomen als thema

Dertig kunstenaars van Sta-Art en Pulchri exposeren vanaf 14 februari hun werk met ‘bomen’ als onderwerp in Galerie Alphen Art.  Dit doen zij ter gelegenheid van de Nationale Boomfeestdag die op 18 maart wordt gehouden.

Bomenpanel

Medeorganisator van dit evenement is Het Bomenpanel Alphen aan den Rijn. Dit is een groep inwoners uit de dorpen en wijken van Alphen aan den Rijn met interesse en/of deskundigheid op het gebied van bomen. Zij komen namens de inwoners van Alphen op voor het belang van bomen in het algemeen, en voor beschermwaardige bomen in het bijzonder. Het Bomenpanel adviseert de gemeente bij de uitvoering van hun bomenbeleid en informeert de inwoners. Meer informatie over de doelstellingen van Het Bomenpanel is te vinden op www.bomenpanelalphen.nl.

Bomen en kunst

“Het Bomenpanel wil het belang van bomen voor onze leefomgeving op allerlei manieren bij de inwoners onder de aandacht brengen”, aldus Hennie Tuithof, voorzitter van het Bomenpanel. Het idee was om iets speciaal te doen rondom de Nationale Boomfeestdag en de combinatie met kunst leek ons uitdagend. Onze secretaris Alrik Stelling, zelf beeldend kunstenaar, heeft het idee toen voorgelegd aan het Alphense kunstenaarscollectief STA-ART.  Bert Verboon, kunstenaar en bestuurslid van STA-ART en verantwoordelijk voor de galerie en exposities, reageerde positief en heeft STA-ART leden gevraagd om mee te doen.  Alrik heeft, als lid van de Haagse kunstenaarsvereniging Pulchri, ook de leden van Pulchri benaderd. Ook zij bleken graag mee te doen. Op die manier zijn zo’n 30 kunstenaars gevonden die hun werk rond het thema ‘bomen’ willen laten zien aan het publiek. De gemeente reageerde eveneens enthousiast op hun initiatief en bleek bereid de expositie te subsidiëren.

De expositie

Hennie Tuithof van Het Bomenpanel en Niek van ’t Wout van de Gemeente Alphen aan den Rijn zullen de officiële opening voor hun rekening nemen, onder muzikale begeleiding van saxofoniste Aubrey Snell. De expositie is te bezichtigen van 15 februari tot en met 19 maart op werkdagen van 12.00 – 17.00 uur, vrijdag tot 20.00 uur en op zaterdag en koopzondagen van 11.00 – 16.00 uur.

Opening:  vrijdag 14 februari om 19.00 uur

Locatie:  Galerie Alphen Art in winkelcentrum De Aarhof