Marc de Klijn en
Henny van Hartingsveldt

Introductie

Norbert Engelberts & Annemieke Trip ontmoette Marc de Klijn en Henny van Hartingsveldt tijdens hun Depotverkoop in Bussum op 7 juni 2024 j.l.
Uit het prettige gesprek wat er ontstond bleek de familieband via Henny haar moeder Hermina Francisca Engelberts (1908-1996).
Hermina Francisca Engelberts is de zuster van mijn opa Willem Frederik (Wim) Engelberts (1896-1953), de vader van mijn vader Jan C. Engelberts (1925-1980).

Graag verwijs ik naar de mooie kunst van Marc de Klijn en Henny van Hartingsveldt zichtbaar via hun website ArtMaHé.

Over Marc de Klijn

Marc werd voor de tweede wereldoorlog geboren uit joodse ouders. Zij woonden in het Gooische dorp Laren (Nederland). Tijdens de oorlogsjaren moest het gezin onderduiken en Marc werd als 4-jarig jongetje ondergebracht in een kinderloos gezin, gescheiden van zijn eigen ouders die de onderduik op vele andere adressen hebben doorgebracht. Marc en zijn ouders, Nap de Klijn en Alice Heksch, overleefden de oorlog en werden na de bevrijding weer met elkaar herenigd.
De oorlog en het antisemitisme, wat hij persoonlijk ook na de oorlog sterk ervaarde, heeft zijn leven behoorlijk beïnvloed. Van 1995 tot en met 2005 schilderde hij dit enorme menselijke drama van zich af.

Over Henny van Hartingsveldt

Henny werd geboren in een groot gezin in Lisse (Nederland). Zij groeide op als de jongste van de tien kinderen van Piet van Hartingsveldt en Hermina Francisca Engelberts. In het gezin speelde creativiteit en muziek een grote rol. Knutselen, muziek maken en zingen met elkaar waren naast alle nuttige werkzaamheden die moesten gebeuren een welkome ontspanning. Toen zij dan ook in een schoolvakantie in de gelegenheid was een pottenbakkerij in Haarlem te bezoeken heeft haar creatieve geest zich meer en meer ontwikkeld.