Elaine Engelberts

Over Elaine Engelberts

Als dochter van Wim, de oudste broer van Jan Engelberts zit het kunstzinnige  ook bij haar in de genen. Voornamelijk de muziek was belangrijk in het gezin en er werd veel gemusiceerd thuis en ook Elaine speelde in haar jonge jaren diverse instrumenten, waarvan de cello haar favoriete instrument was. Maar steeds meer kwam het beeldende op de voorgrond. Veel tekenen, schilderen, kleien en alles wat ze in de natuur vond werd samengesteld tot kunstwerkjes.

Na een studie psychologie en jarenlang kantoorwerk, koos ze uiteindelijk voor de kunsten. Zij is les gaan nemen, eerst in portrettekenen, aquarelleren, linoleumsnijden. Later ontdekte ze het beeldhouwen en nam les bij Jos van Oosterhout, die op zijn beurt les had gehad van groten als Cor Hund en Jan Meefout. Bij hem leerde ze figuratief werken en vooral goed driedimensionaal kijken.

Later ging zij aan de slag bij Petra Boshart, 3e generatie beeldhouwster, die prachtig  abstract en intuïtief werk maakt.

Muziek, relaties tussen mensen onderling en met dieren zijn haar geliefde onderwerpen. Ze maakt bronzen beelden en hakt in steen en hout.

De beeldhouwkunst van

Elaine Engelberts

Click op de foto”s om ze helemaal te zien.