Jeroen Engelberts

Over Jeroen Engelberts

Jeroen Engelberts werd geboren als zoon van kunstschilder Jan Engelberts en textielkunstenares Marita Rampen in Arnhem. Met creatieve genen van beide kanten was het dus niet onverwacht dat hij zich al vroeg uitte met tekeningen. Op zijn 15e publiceerde hij zijn eerste cartoon in de woonkrant van de Telegraaf, waarna hij uiteindelijk cartoons maakte voor MSX Computer Magazine, Video-uit-en-thuis, en de Ohlone Monitor. In 1985 ging hij werken in de grafische industrie en hield zich bezig met lay-out van tijdschriften, en later met het ontwerp van onder meer huisstijlen en advertenties. Daarnaast was hij muzikaal actief met diverse bands als gitarist/vocalist.

Hij verhuisde naar California in 1992, waar hij begon met schilderen (in eerste instantie zijn huis), later op canvas – in een stijl die was geïnspireerd door werken van Vassili Kandinsky, en Japanse architectuur. Daarnaast ging hij weer als cartoonist aan het werk voor de Ohlone Monitor universiteitskrant terwijl hij journalistiek studeerde.

Ook in California was de muziek een belangrijke factor in zijn leven en hij trad op met eigen bands, maar ook met bluescoryfeeën zoals Sonny Rhodes, Sista Monica, en hij toerde 4 jaar met soulzanger Johnny Rawls. Tegenwoordig treedt hij op met zijn – door New Orleans geïnspireerde – band The Gumbo Chiefs. En soms ook met zijn trio The Sheiks of R&B.

Zijn schilderijen

Zijn cartoons

Onderstaande materiaal is auteurrechtelijk beschermd en mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur.

Onderstaande cartoon boekje is in kleine oplage gemaakt en stamt uit 1980

Zijn Grafisch werk

Zijn Muziek