Onze kunstenaars

Uniek kunstcollectief

We hebben, met alle kunstenaars in de familie, een zeer divers aanbod aan bestaande kunst, kunst in opdracht of workshops om zelf kunst te maken.

Onze Nice Artists

Over Carla Bosman

Carla Bosman is geboren en opgegroeid in Bussum. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur en alles wat er om haar heen en in haar leven gebeurt. Ze schildert abstract en figuratief, kleurrijk als wel in rustige tinten, dit veelal gecombineerd met prachtige natuurlijke materialen. In het werk is zichtbaar dat zij vanuit haar gevoel schildert.

Ze maakt wat mensen mooi vinden, in de juiste maat en de juiste kleur. Dit kan in opdracht, dan heeft u echt een uniek schilderij dat precies past in door u beoogde ruimte, iets wat een ander niet heeft, special voor u gemaakt. Tevens is het mogelijk dat zij met een of meerdere schilderij(en) bij u thuis komt, zodat u kunt kijken of het aan u wens voldoet.

Eerder deed ze me in onder andere de Jaarbeurs in Utrecht, Hilton hotel Soesterberg, museum Flehite in Amersfoort en op de Nationale Kunstjaarbeurs in Amsterdam. Ze exposeert regelmatig, zie nieuws pagina

Over Mirjam Engelberts

Mirjam Engelberts is geboren en opgegroeid in Amsterdam als jongste dochter van Jan C. Engelberts. Haar vader was kunstschilder waardoor ze al jong gestimuleerd werd haar creatieve talenten te ontwikkelen.

De continue uitdaging om kleur, structuur en vorm te gebruiken waarmee ze haar grenzen opzoekt om zo te kunnen communiceren met de toeschouwer is een leidraad in haar werk. Ze maakt hierbij gebruik van diverse disciplines zoals olie- en acrylverf, inkt, krijt en collages.

Met dit laatste is ze de afgelopen 2 jaar voornamelijk bezig wat dan ook is uitgegroeid tot een voorliefde en verfijning van de kunstvorm mixed media. Hiermee vallen alle disciplines samen waardoor ze al haar kennis inzet om met haar kunstwerken de juiste toon te raken

Over Judith Engelberts

Judith Engelberts is geboren en opgegroeid in Amsterdam als oudste dochter van Jan C. Engelberts. Haar vader was kunstschilder en haar moeder lerares textiele werkvormen, waardoor ze al jong gestimuleerd werd haar creatieve talenten te ontwikkelen. Judith is werkzaam in de mode. De laatste jaren is ze heel actief met keramiek. Ze maakt gebruik van diverse technieken in prachtige kleuren. Een impressie van haar werk ziet u hier op de website.

Over Jan C. Engelberts

Jan C. Engelberts was een individualist, een “éénling”. Hij timmerde niet aan de weg maar sloot zich op in zijn atelier of trok in Frankrijk en Italië alleen de natuur in. Schilderen was voor hem een ambacht, een kunnen géén kunst.
Typerend voor hem is de uitspraak “Wanneer schilders van vroeger zouden kunnen lezen met welke gevoelens ze volgens hedendaagse kunsthistorie bezield zouden zijn geweest, zouden velen onder hen gegarandeerd een vrolijke avond hebben”

Op ongewone wijze geraakte Jan Engelberts in het ambacht. Na zijn middelbare opleiding vond hij een kantoorbaan. Een kollega zag zijn tekeningen en bracht die naar de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten. Op grond van zijn werk werd hij terstond aangenomen!
Na zijn zes academiejaren maakte Engelberts reizen naar Griekenland, Italië en Frankrijk. In 1962 werd hij aangesteld als tekenleraar aan het Amsterdamse St Ignatiuscollege, waar hij kort tot zijn dood in 1980 talloze leerlingen het tekenambacht leerde.

Veelzijdig was Jan Engelberts beslist, maar olieverf, aquarel en schets hadden zijn voorkeur. Het landschap portret en het stilleven maakten een belangrijke onderdeel uit van zijn werk. Zijn grote belangstelling voor materiaal en technieken zetten hem er ook toe om restauratiewerk te verrichten.

Hij stond argwanend tegenover gevestigde kunstkritiek. Intense belangstelling had hij voor kunstgeschiedenis. Hij voelde zich aangetrokken door het werk van de ‘groten’. Een verlangen dat hem soms melancholiek stemde en een gevoel van onmacht tegenover de grote meesters teweegbracht.
(tekst uit het persbericht naar aanleiding van een herdenkingstentoonstelling in 1984 in het Palthehuis te Oldenzaal)

Jan C. Engelberts 1925-1980.

 

 

 

Onze kunstwerken

Neem gerust contact 
met ons op

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen